Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8037 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Uføres Landsorganisasjon ULO

Exclamation_desat_24

Norges Arktiske Universitet - Narvik

Dersom HiN hadde fulgt Stjernø-rapportens anbefaling fra 2008 kunne HiN i dag vært et stort og enerådende teknologisk fakultet og fyrtårn i nord

Exclamation_desat_24
Exclamation_desat_24

Skam over Norge og EU

Nå drukner flyktninger i tusentall i Middelhavet, og Verken EU eller Norge gjør nesten ingenting for å hinder dette. De er mer opptatt av å hinder flyktningene inn i Europa enn å hjelpe flyktningene. Jeg kaller dette for kynisme og umenneskelighet. Jeg sitter her og tenker tilbake til slutten av 1970 tallet da vi fikk masse båtflyktninger fra Vietnam. Dengang sa den Norske regjering at alle båtflyktninger som ble tatt opp på norske skip fikk komme til Norge. Nå tuer regjeringen sine hender og henviser til EU og svarer ikke på Rederforbundet når de tilbyr å ha skip for å ta opp flyktninger. Hvor mange skal dø for FN anklager EU og EØS for deltagelse i folkemord. Sant brudd plikten som man for å hjelpe i havsnød. DVS. brudd på internasjonal sjørett. Skam dere.

Exclamation_desat_24
Exclamation_desat_24

HVILKEN VEI STYRES NORGE ?

De siste årene har det vært mye uro i norsk politikk, mer en vanlig. Det ser ut for at partiene står mer steilt og lenger fra hverandre, enn før.

Exclamation_desat_24
Exclamation_desat_24

Et storting uten noen respekt for menneske rettigheter.

Exclamation_desat_24
Exclamation_desat_24
Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler