Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8049 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Mye skatt - og lite med nye veger

Flertall av det norske folk betaler gjerne mye i skatt! Men det underlig at flertallet av det norske folk er så lite kritisk, og er kjempefornøyd over å få lite igjen for skattepengene de betaler inn (i hvert fall til vei/ veivedlikehold mv). Men du verden for glade flertallet av det norske folk er i at skattepengene de betaler inn går rett i lommene til styrtrike spekulanter – fremfor på mer vei!

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens usosiale budsjett

Statsbudsjettet – et forlik er kommet i stand. Et latterlig skuespill er over!

Exclamation_desat_24

Har vi råd til å leve?

«Ekspertene» taler. De gir næring til artikler som føres i penn av Civita, pr-byråer, ledere av arbeidsgiverforeninger, markedsliberalister generelt – og som videreføres av høyrepartiene. Budskapet er nedslående.

Exclamation_desat_24

Hurtigruten ASA selges til utlandet?

Verdens vakreste sjøreise er varslet at skal selges ut av landet. Det britiske investeringsselskapet TDR Capital står klar til å bli hovedeier i Hurtigruten ASA. I første omgang er det 90 prosent av selskapet som går ut av landet. Lokkemiddelet er at Hurtigrutas hovedkontoret skal ligge i Norge.

Exclamation_desat_24

Mine sjakksider

Her kan du se når jeg har oppdatert sjakksidene mine:

Exclamation_desat_24

Mistillit eller selvdestruerende valg?

Det at mange arbeidstakere og trygdede avgir stemme til Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre – handler det om mistillit til det offentlige og demokratiet – eller handler det om et selvdestruerende ønske å fjerne samfunnets velferdsordninger og trygghet for den enkelte?

Exclamation_desat_24

Dårlig byttehandel?

Det finnes gode og dårlig byttehandler. Men å bli lurt – er aldri hyggelig. Å bli lurt politisk må være enda verre – for det fins ingen angreknapp eller lovbeskyttelse mot det. Folket gjør sitt valg for fire år.

Exclamation_desat_24

Helsefarlige sjefer - hva gjør fagforeningene ?

HELSEFARLIGE SJEFERHVA GJØR FAGFORENINGENE?

Exclamation_desat_24

Avskjed

AVSKJED

Exclamation_desat_24

Arbeidslivets fremtid - en debatt vi må ta

Hva slags arbeidsliv og arbeidslivspolitikk skal Norge ha, er en debatt som må tas. Det handler om fordelingspolitikk, demokrati, og norske arbeidstakeres interesser. Tall viser at sysselsettingsveksten i Norge har vært på 104 000 flere arbeidstakere siden 2008. I samme periode er det om lag 127 000 utenlandske arbeidstakere som har fått jobb i Norge. Selv om arbeidsledigheten i Norge er lav, taper norske arbeidstakere i konkurransen med utenlandske arbeidstakere.

Exclamation_desat_24

Buss for tog

Det skjer stadig oftere. For fortsatt å kunne kjøre tog – stenges togstrekninger i perioder for å utbedre/ vedlikeholde togstrekningene. Jernbanestrekninger må utbedres av sikkerhetsmessige hensyn. For kunder betyr det at tog erstattes med buss.

Exclamation_desat_24

Rikmannsdomstolene???

Generelt;

Exclamation_desat_24

OL 2022 (Oslo) og Norge

Ambassadørene for den rike eliten (les ja-tilhengerne til OL i Oslo 2022) snakker plutselig om “Norge og norske interesser” når det gjelder å eventuelt arrangere et nytt OL for de rike. (De rike som har sørget for at de slipper arveavgift, snart ikke betaler formueskatt, og i den grad noen av de betaler skatt – har fått millioner i skattelette av Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen).

Exclamation_desat_24

Ekspertutvalg eller defektutvalg?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen har nedsatt et såkalt «ekspertutvalg», som har som formål å utrede hvordan arbeidskraften best mulig kan utnyttes i de kommende tiårene (jf melding fra regjeringen). Språk, eller nyspråk, er generelt blitt et demokratisk problem. Hva betyr ordet «ekspertutvalg» i denne sammenheng? Den definisjonen har vi ikke fått!

Exclamation_desat_24

NRK dømt i Krinkastningesrådet

Etter flere klager over dekningen av konflikten mellom Hamas og Israel fant de at NRK var for ensidig. De la ikke nok vekt på den rollen Hamas hadde i konflikten.

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler