Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8045 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøloven blir bedre for alle

Dagens Arbeidsmiljø er fleksibel og med de endringer som nå vedtas blir loven enda mer fleksibel. Det er en fordel for arbeidstakere og arbeidsgivere at forholdene legges til rette for mer fleksibel bruk av bemanning når det er behov for det. Fra før av jobbes det mye på lørdager uten at det har utløst behov for åpne barnehager på lørdager for arbeidernes unger. Om det nå skulle bli behov for åpne barnehager på lørdager og søndager, hva så? Skapes det behov for flere til å jobbe i både barnehager og butikker så er det en vinn-vinn situasjon for arbeidstagere. Både ved å få mer personlig frihet ved å kunne handle når de vil samt at fler arbeidsplasser skapes. Vikarbyråene har poppet opp som arbeidsformidlinger over det ganske land. I dag har vikarbyråene en stor markedsandel av arbeidsmarkedet på Romerike. Jeg mener at en enda mer fleksibel AML vil bidra til at det blir lettere for arbeidsgivere å kunne ansatte arbeidsfolk når AML blir mer fleksibel. således vil arbeidere lettere kunne få fleksible arbeidsforhold direkte med bedriftene og således kunne unngå vikarbyråene. Når antall arbeidstimer for året ikke skal økes, så er det ingen øket arbeidsbelastning noen skal bli utsatt for. At kunder og arbeidstagere får mer valgfrihet er til det gode. Som Fremskrittspartipolitiker vil jeg ikke tilbake til lørdagsstengte butikker og NRK-monopol. Vil du?
Exclamation_desat_24

Ja til flere bingohaller!

I mange år har myndighetene ødelagt rammevilkårene for alle typer pengespill i Norge. Det siste er at man ødelegger for norske pensjonister som spiller bingo.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Nyttårsønske for Groruddalen - Groruddalen kommune

NYTTÅRSØNSKE FOR GRORUDDALENGRORUDDALEN KOMMUNE (?)

Exclamation_desat_24

Ulovlige gebyre på legekontorene

Mange legekontor tar gebyr for å betale med kort i dag på betalingsautomaten som de har fått på sine kontorer. Melin Medical AS er det som har innført dette på tross av at det ikke er tillatt. Derfor har prøver de nå å få helsedepartement til å godta at det kan gjøres, men har begynt å kreve inn dette gebyret i vente på at det forhåpentlig skal bli godtatt. I samtale med Finanstilsynet så er det ikke lovlig med slike gebyrer i dag. Og det er heller ikke lovlig i forhold til standardavtalen med bankene om bruk av betalingsterminal fra dem. Tenk også på minstepensjonistene. Spesielt dem som ikke har bodd i Norge i 40 år før de blir pensjonist. De har en meget lav utbetaling. Mange av disse, har får ikke mer utbetalt en knappe 6000 i mnd. For dem er betyr dette mye.

Exclamation_desat_24

Hvordan bygge nye kommuner?

Det å bygge en kommune, kan sammenlignes med når man planlegger å bygge et hus. Et hus trenger en grunnmur, et hus og et innhold.

Exclamation_desat_24

Tilrettelegges det for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen vil endre Arbeidsmiljøloven hva angår bruk av midlertidige ansettelser, og innføre fleksibilitet hva angår arbeidstid. Spørsmålet er, driver regjeringen å tilrettelegger for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft i Norge? Arbeidstakere som i tilfelle vil være tilgjengelig for arbeidsgivere 24 timer i døgnet, kan jobbe lange vakter, mange søndager etter hverandre, og pendle? Kan motivene for lovendringen være at det er billigere å importere arbeidskraft fra lavkostland, fremfor å flytte virksomheter ut?

Exclamation_desat_24

Høring - forslag til endringer i politiloven og ekomloven - mobilregulerte soner mv.

Ønsker vi en den overvåking som de foreslår her av deg og meg? Jeg mener mener Nei. Siden dette er noe som gjender deg og meg så har vi rett til å svare på den Så send ditt Nei til dem inne høringsfristen, be gjerne andre å gjøre det samme, og la det bli en nasjonal aksjon mot dette lovforslaget, slik at regjæringe ser at dette er uønsket i landet. Jo flere som sender inn jo større sjanse har vi for å stoppe det.

Exclamation_desat_24

Midlertidige ansettelser og ringevikarer

Det er oppstått stor skepsis til regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven – om å tillate utstrakt, permanent bruk av midlertidige ansettelser? Samt det å sette arbeidstakernes beskyttelse av fritiden mer eller mindre ute av spill gjennom å endre arbeidstidsbestemmelsene. For det første handler dette om hensynet til arbeidstakernes lovmessige rettigheter til å ha trygge gode arbeidsplasser, og generell rettssikkerhet innenfor arbeidslivet. For det andre handler dette om dramatiske negative endringer i arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår. Eller sagt med andre ord – vi snakker om fremtidens arbeidsliv for våre barn, barne-barn og fremtidige generasjoner – et arbeidsliv som også barna/barne-barna til stemmegiverne til de borgerlige partiene også skal ta del i.

Exclamation_desat_24

Tilrettelegger regjeringen for billig utenlands arbeidskraft?

Dagsavisen skriver om Abelia-direktør, Hilde Widerøe Wibe, som «jubler over fleksibel Arbeidsmiljølov» den 30.12.2014. Artikkelen er lukket på nett, så jeg legger ved en link fra rbnett som illustrerer noe av det som fremkommer i Dagsavisen.

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler